Mot Regnskogen!

Årets första dag bjöd på varierat väder. Först hade vi sol och jättevarmt, så skönt! Sen lite vind, moln och slutligen regn. 


Vårt första stop blev en gammal arbetsbro längst vägen. Den va fin, men inget super speciellt. På vägen därifrån hittade Lina en grotta som vi missat när vi kollat ut dagens stop på Campermate, så satte kurs mot den. Det visade sig vara en ganska stor grotta. Första delen gick snabbt, typ 10min. Man gick in i ett hål och kom ut i ett annat. Den andra delen va mycket längre och hade fler klätterpassager, hur coolt som helst! Tror vi va där i 1,5h eller nått sånt. När vi kom ut igen var det som att gå in i en värmevägg, sån temperaturskillnad. 

Efter detta åkte vi till en loop track i Rakatu Wetlands. Det blev en trevlig 1h promenad i solen, och som tur var började det blåsa på en del så att vi fick lite svalka i värmen. 

Senare när vi börjat komma högre upp i Fjordlands området molande det på rätt ordentligt. Så himla tråkigt, precis när bergen började...men det är väl antagligen därför. Längst vägen stannade vi till vid Mirror Lakes som va jättefint. Kan tänka mig att det är helt magiskt när det är sol. 

Ganska direkt när vi hoppade in i bilen igen kom regnet som höll i sig resten av kvällen. 

Vi tog in på Gunns Camp som är på väg upp mot Milfordsound. Det här stället är känt för att ha överjävligt med sandflugor, men vi hade inte så mycket val då alla andra ställen med dusch var fullbokade. Här i Fjordlands bokar alla tydligen sina aktiviteter och boenden långt i förväg men eftersom det inte riktigt är vår stil så får det bli som det blir ibland. Hur som helst tänkte vi att det för en gångs skull är tur att det regnar så att man slipper flugorna, men OJ så fel man kan ha. Dom drar sig tydligen inte för lite monsunregn, de här flugorna är riktiga tuffingar. 


(null)
Clifden Suspension Bridge

(null)
Limestone Caves / Clifden Caves

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Rakatu Wetlands

(null)
...

(null)
Gunns Camp

(null)
Vår baksida i Sandflugehelvettet 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0