Fullspäckad onsdag

Tyvärr fick vi inget mer svar från svenskarna med segelbåten så vi sket i det och satte Cape Reinga som dagens huvudmål. Det är en fyr på den nordligaste punkten av Nya Zeeland.
Vi satte av vid halv 10 tiden och för att undvika att åka samma väg tillbaka tog vi istället att färja som släppte av oss inte så långt ifrån Paihia. Vi stannade till där för att se vad som fanns att erbjuda  vilket mest av olika båt- och helikopterturer. Väldigt mysig och liten stad, men för två rastlösa själar som oss hände inte mycket spännande.
Vi fortsatte resan mot toppen på nordön och stannade till på två olika vattenfall. Det första (Harurufalls) var precis brevid vägen och det andra (Rainbowfalls) en avstickare väl värd besväret- Helt otroligt!
 Vidare på resan norrut stannade vi på flera otroliga view point, bland annat en 360grader view i staden Mangouni. Alla färger var så otroligt starka att utsikten såg photoshopad ut!
Nästa stopp vart för att ta en färsk blåbär- och hallanglass, därefter kom vi fram till dagen mål, Cape Reinga.
Med det gjort var det dags att ta sig söder ut igen. Av en ren tillfällighet körde vi in mot en skylt mot 90 mile beach. Först kändes det som vi hamnat på någon skumpig skogsväg i Sverige, tills vi helt plötsligt möttes av något som såg ut som en port bestående av stora sanddynor (tänk typ Ölands sanddynor fast sjukt mycket större). Sen öppnade sig havet och en gigantisk strand bredde ut sig! Vi var helt själva, sån sjuk känsla! Att köra på den här stranden va en riktig upplevelse.
Målet nu är att ta oss mot Hot water beach- hållet. Påvägen ner från norra udden har vi bland annat stannat vid en sötvatten källa och fyllt på vårt vattenförråd. Magiskt.
 
Harurufalls
 
Rainbowfalls
 
 
 
Mangouni view point
 
 
 
 
Cape Reinga
 
Cape Reinga
 
Cape Reinga
 
90 mile beach
 
90 mile beach
 
Lyxmiddag 💕
 
Källvatten
RSS 2.0