Julafton vid Mt Cook

Klockan 07:00 ringde alarmet och solen sken på bergstopparna bakom oss. Vi gick upp och åt frukost i solen med utsikt över Mt Cook. Klockan 9 skulle vi infinna oss på The Old Mountaineers Café där vi fick genomgå ett litet test för att visa att vi kunde hantera en kajakpaddel. Vi blev godkända och fick hoppa in i bilen. Vi var 5st + guiden.  

Efter en kort biltur och en liten vandring var vi framme vid glaciärsjön där vi skulle spendera dagen i kajaker. Vattnet lyser blått och man ser glaciären på avstånd. Bergen som omringar sjön är ca 2000m höga och sjön är 300m djup. Allting är så stort att man har svårt att se det och tappar perspektivet. Isväggen på glaciären är från vattenytan hela 100m hög!! 

Vi var helt själva ute på sjön då det bara går en kajaktur om dagen. Det fanns 3st isberg som lossnat från den stora ismassan någon dag tidigare som vi paddlade fram till. Riktigt häftigt! Eftersom de kan flippa runt när som helst och man bara ser 10% av berget över ytan var vi tvungna att hålla ett säkerhetsavstånd. Guiden var hela tiden mellan oss och de riskområden vi passerade. 

Det var en helt sjuk känsla att sitta och grillas i linne på en sjö med isvatten, omringad av de här bergen... Helt plötsligt förstår man hur otroligt liten man är. 

Den här upplevelsen var verkligen något utöver det vanliga. Så häftigt! 


Vi har nu påbörjat vår resa mot östkusten, mer än så har vi inte bestämt så vi får se vilken stand vi tar sikte på imorgon helt enkelt. ☺️


God jul! ❤️


(null)

Frukost med utsikt

(null)
Teamet

(null)

(null)
Förberedelser

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vår glada guide

(null)
Och en sån där bild man tar längst vägen...




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0